Over Davli

Davli beeldmerk

Dansende vlinder

Davli staat voor ‘dansende vlinder’. Deze naam werd al snel gekozen aangezien Nicolijn deze bijnaam bij veel mensen heeft. Daarnaast geeft het weer waar de dansschool voor staat: een dansschool waar kinderen met plezier leren bewegen en dansen!

Wie is de docent?

Nicolijn Zieleman begon te dansen zodra ze kon lopen en is daar nooit meer mee opgehouden. Op haar vierde ging zij voor het eerst naar balletles. Zes jaar later werd ze geselecteerd voor de vooropleiding van de Nationale Balletacademie. Na vier leerzame jaren vol dans nam ze afscheid van deze opleiding, maar stopte niet met dansen!

Toen ze na haar middelbare school een vervolgopleiding moest kiezen, werd dit uiteraard een dansopleiding, namelijk de opleiding tot dansdocent aan de Fontys Hogescholen in Tilburg. Tijdens en na deze Hbo-opleiding gaf ze oa les in ADV, kinderdans, klassiek en jazz ballet, dansconditie aan kinderen en volwassenen bij verschillende dansscholen, totdat ze in 2005 haar eigen dansschool in Kaatsheuvel begon. Met de verhuizing naar Lunteren in zicht, kon ze hier niet meer doorgaan en liet de dansschool over aan haar danscollega.

Na een paar jaar in Lunteren begon het te kriebelen om zelf weer les te gaan geven en zo startte Nicolijn in 2015 met de eerste Danskriebels in Lunteren.